Yolanda van Loon

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06 - 15228228

In 1985 ben ik in aanraking gekomen met de djembé en sindsdien ben ik 'van slag'. Het mooie geluid van de djembé, de diepe bassen, de warme tonen en knallende slap raakte me diep. Ik heb lessen gevolgd bij onder andere Arafan Touré, Mamady Keita, Ponda O'Brian, Kofi Missiso en Kaloga Traoré. Verder heb ik in verschillende bands gespeeld. Een leven zonder de djembé kan ik me niet voorstellen. Het is mijn ademhaling.

In 1990 begon ik met mijn eerste kleine lesgroepje op zolder bij mij thuis. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een grote constante groep enthousiaste cursisten die wekelijks lessen bij me volgen (niet meer op zolder). Ook niet te vergeten het grote aantal workshops dat ik inmiddels heb gegeven en waarbij het iedere keer weer een kick is om een groep mensen te laten ervaren wat het is om samen naar een spetterend eindresultaat toe te werken.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik nog regelmatig workshops van gerenommeerde percussiedocenten. Ik heb als opleiding de sociale academie gevolgd en ben gewend om met groepen mensen te werken. Dat vind ik ook een van de leuke aspecten van mijn baan.

  Yolanda van Loon

© Copyright 2018 Yolo Percussie | K.v.K.: 17216222 | BTW nr: NL 1209.46.178.B01