Djembé les in Eindhoven

Sinds 1990 geef ik djembé les in Eindhoven. Ik bied traditioneel West Afrikaanse ritmes aan, ook maak ik graag eigen composities én combinaties van die twee.

Toen ik in aanraking kwam met de djembé in 1985 heb ik vele lessen gevolgd van gerenomeerde docenten (o.a. Arafan Touré, Mammady Keita en Babara Bangoura e.v.a)

Jaren achtereen ben ik in West-Afrika geweest en uiteraard heb ik daar vele uren djembé gespeeld. Ik heb in verschillende bands gespeeld en van al die ervaringen heb ik wat meegenomen.

Dat komt tot uiting in mijn djembé lessen. Ik vind het belangrijk dat er binnen de groep een “veilige” sfeer is want dat komt de muziek ten goede. Benadrukken van wat goed gaat, mensen stimuleren, een beetje uit de tent lokken en natúúrlijk kilometers maken. Spelen spelen spelen.

Locatie lessen: Buurthuis Heidehonk, Noordzeelaan 35 te Eindhoven. Bij heel mooi weer (of corona-maatregelen) spelen we ook buiten.

Yolanda bij de djembé les
Optreden van een lesgroep tijdens het cursistenfeest
Djembé les in Eindhoven
Optreden tijdens cursistenfeest

Opbouw van de lessen

Als beginner leer ik je uiteraard eerst de techniek. Dat doen we aan de hand van eenvoudige ritmes. Daarna breiden langzaam maar zeker het ritme uit. Als het ritme goed beheerst wordt starten we met een nieuw stuk.

De groepen die samenspelen passen qua niveau bij elkaar. Dus beginners komen niet bij gevorderden. Zo kan ik de juiste aandacht geven aan iedere cursist.

Naar mate je langer djembé les hebt en het niveau omhoog gaat, groeien de stukken met je mee. De partijen worden moeilijker, breaks langer, meer ruimte voor eigen creativiteit door middel van solo’s.

Vanaf het begin maken we, naast de djembé, ook gebruik van de grote bastrommels (doundouns). Die vormen de basis van de ritmes. In het begin uiteraard eenvoudig, maar naar mate je langer speelt worden ze steeds pittiger.

Vele enthousiaste cursisten komen wekelijks naar de djembé les. Ik zie regelmatig cursisten binnenkomen, moe na een zware werkdag. Na 5 minuten treedt er al een verandering op en na afloop van de les bruisen ze weer van energie. Er is geen stress, je focus ligt bij de muziek, je wordt meegenomen door het ritme, het doet lijf en geest goed! Ik zou zeggen dit is een vorm van mindfulness.

Wat voor mij het werk ook na zoveel jaren nog steeds bijzonder maakt is het werken met mensen, stimuleren, kijken en luisteren in combinatie met muziek maken. Dat maakt het voor mij GOUD.

Djembé

Lestijden

MAANDAG
19.00 – 20.30 uur midden gevorderd
20.35 – 21.35 uur beginners

DINSDAG
10.15 – 11.15 licht gevorderd
19.00 – 20.30 licht gevorderd

DONDERDAG
19.00 – 20.00 vergevorderd
20.15 – 21.15 vergevorderd

Wil je eens een proefles meedoen? Dat kan! Neem even contact met me op: 06-15228228

PRIJZEN
Proefles € 7,50 (gratis als je daarna mee komt doen!)
10 lessen van 1,5 uur kosten € 160,-
10 lessen van 1 uur kosten € 115,-

Enkele woorden van cursisten

Ik heb bij YOLO Percussie de vreugde voor djembé hervonden en ik voel duidelijk dat ik me verder ontwikkel. We zijn in een fijne groep ingedeeld, het lijkt alsof we daar al jaren in mee spelen, heerlijk. Yolanda, met haar aanstekelijk enthousiasme en down to earth karakter, is de drijvende motor en laat ons afwisselende, aanvullende en opzwepende beats spelen wat geweldig klinkt. Yolanda laat ons vooral spelen, ‘meters’ maken zoals zij dat noemt. Met een woord TOP. Ik krijg regelmatig hetzelfde gevoel dat ik op het strand van Cala Benirras op Ibiza had.

Yolanda en de groep, bedankt daarvoor!

Theo

Cursist

Met haar enthousiasme haalt ze het beste in je naar boven. Behalve leuk en gezellig is Yolanda pedagogisch sterk wat maakt dat je elk keer wat meer leert en je op elk niveau met leuke ritmes samen muziek kan maken.

Yvette Rolvers

Cursiste

Ik vind de djembé les bij Yolanda geweldig fijn, ik krijg er zoveel energie van, en daar draagt Yolanda een groot deel toe bij.
Ze is zo enthousiast en ze geeft erg fijn les, ik vind het super tof! Ondanks dat ik artrose heb aan mijn handen ga ik iedere week met plezier naar de les, dan sla ik wat minder hard en dat valt toch niet op in de groep! Ik zou het niet meer willen missen en kan het iedereen aanraden om bij Yolanda op les te gaan!

Annette Beun

Cursiste

Inmiddels ben ik alweer een tijd bezig met djembélessen bij Yolanda. Ik kan eigenlijk maar één groot nadeel noemen; het is verschrikkelijk verslavend! De lessen bouwen geleidelijk op naar steeds een hoger niveau. Door Yolanda haar ervaring en kennis maar zeker ook door haar eeuwige enthousiasme en energie is iedere les voor mij één groot feest en blijft het een uitdaging om ook ieder ritme onder de knie te krijgen. En als zo’n ritme dan eenmaal loopt, gaat het dak eraf! Het is bovendien heerlijk om na de les weer vol energie thuis te komen. Kortom: ik zou niet meer zonder kunnen!

Maud Slaats

Cursiste

Lessen zijn in Buurthuis Heidehonk, Noordzeelaan 35 te Eindhoven. Alle lessen worden door Yolanda verzorgd.

Gemiste lessen kunnen ten alle tijden worden ingehaald bij een andere lesgroep.

Regelmatig organiseer ik openbare workshops voor beginners of gevorderden, of thema workshops, denk aan doundoun workshops of doun/dans workshops. Mocht je hier interesse in hebben schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je de agenda tzt toegestuurd.

Zin gekregen in een proefles?

Stuur een mailtje of bel me even,
wie weet zien we elkaar snel!

Tel: +31 6 15 228 228
Email: info@yolopercussie.nl