Djembé workshop scholen

Basisonderwijs / voortgezet onderwijs / beroepsonderwijs

MUZIEK IN DE KLAS komt de leerling ten goede.

Van de jongste kleuters, die vol extase en ontzag naar de trommels kijken en voorzichtig meedoen, tot beroepsonderwijs. Voor ieder opleidingsniveau is er een passend programma.

Bij de jongste kinderen spelen we de ritmes aan de hand van een verhaal wat zich in Afrika afspeelt. Met het stijgen van de leeftijd, worden de ritmes moeilijker en uitdagender. Aan het einde van de workshop spelen we met zijn allen een heus muziekstuk.

In het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs ligt de nadruk op samenwerken en ritme. Over de schroom heen want die zit er bij sommige leerlingen heus wel. Tóch merk ik dat je met muziek heel veel kunt bereiken. Hoe stoer sommige leerlingen ook zijn, op het moment dat we op de trommels gaan spelen krijgt iedereen een glimlach op het gezicht.

Activiteitenweek met djembé workshop op een middelbare school
Kinderen op basisschool volgen een djembé workshop

Alle kinderen van De Hofstee, van groep 1 t/m 8, hebben een zeer inspirerende djembé workshop mogen volgen bij Yolanda. Vol enthousiasme en vrolijkheid nam Yolanda de kinderen mee op een ritmische tocht. Ze leerden ritme, techniek, invoelen en vooral het plezier in het samen maken van muziek.

Yolanda is erg flexibel, bevlogen, prettig in de omgang en denkt mee om het samen voor elkaar te krijgen. Yolanda verzorgt zelf alle materialen en maakt daarbij gebruik van prachtige djembé’s.

Door het gepassioneerde spel met de kinderen werden we getriggerd om hier ook voor ons team een leuke activiteit van te maken. We hebben een geweldige middag gehad. Teambuilding middels samenspel met allerlei verschillende Afrikaanse instrumenten die tot de verbeelding spreken. Iedereen lachte, werkte samen, genoot, leerde, speelde. Een bruisende topmiddag! Echt om aan te raden!

Ellen Broeders-Vermoesen

Directeur Kbs, De Hofstee

Een klein aantal scholen die je voor gingen

Referenties YOLO Percussie

Hoe gaat het in zijn werk?

Opstelling voor een grote djembé workshop

Ik ben Yolanda, eigenaar en oprichter van YOLO percussie en ben degene die de djembé workshops verzorgt. Het programma maak ik naar jouw wensen.

Wil je dat alle leerlingen van de hele school aan bod komen dan gaan we in groepen werken. Bijvoorbeeld groepjes van 10 leerlingen, of een hele klas van rond de 30 leerlingen. Ik kan een hele week naar de school komen, of alles op een dag plannen.

Een djembé workshop van YOLO percussie kan een leuk onderdeel zijn tijdens de activiteiten weken op een middelbare school. Meerdere workshops achter elkaar voor verschillende groepen is mogelijk. Voor iedere deelnemer is er een instrument. Neem even telefonisch contact met me op en laten we in gesprek gaan.

Voor middelbare scholen en MBO kan er betaald worden met cultuurpas.

In het kort

  • voor iedere leerling een instrument
  • duur van de workshop: 30 min tot 1u (afhankelijk van de leeftijd)
  • voor groepen vanaf 10 leerlingen tot onbeperkt aantal
  • prijs afhankelijk van het aantal deelnemers
  • er kan betaald worden met cultuurpas
  • workshop is op locatie. YOLO percussie komt met een volle bus instrumenten naar je toe!
  • ruim 30 jaar ervaring
Percussie workshop van YOLO Percussie

Instrumenten

Voor iedereen is er een instrument, een enorme hoeveelheid authentieke West Afrikaanse djembés, grote bastrommels (doundouns) waar we met stokken op slaan, klein percussie instrumenten zoals koebellen, shekere, woodblocks, maraca’s, krinn ook wel spleettrommels genoemd (uitgeholde boomstammen met een verrassend mooi geluid). Zie hieronder wat foto’s voor een sfeerimpressie.

Koebellen, shekere, schudjes. Afrikaanse percussie instrumenten
Middelbare scholieren volgen djembé workshop tijdens activiteitenweek
Yolanda bij een workshop op een basisschool

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul onderstaand formulier in en ik zal telefonisch contact met je opnemen om je wensen door te nemen. Je ontvangt daarna een op maat gemaakte offerte, geheel vrijblijvend.

Je kunt me ook altijd bellen of mailen via:
Tel: +31 6 15 228 228
Email: info@yolopercussie.nl