Djembé workshop bedrijven

Met je collega’s muziek maken is iets wat je niet dagelijks doet. Soms heeft het team een (ver) zetje nodig. Een positieve vibe, een duwtje in de goede richting. Of is er gewoon behoefte aan een leuke activiteit. Is er een jubilaris, of bestaat het bedrijf een X aantal jaren, genoeg redenen te bedenken om een percussieworkshop te boeken. In deze corona-jaren is de behoefte aan samenspel, samenwerken, samen plezier maken groter dan ooit.

Een djembé workshop van YOLO percussie staat gerant voor een zeer positieve boost van je team. Jasjes en vesten gaan uit, er verschijnt een lach op ieder gezicht. Je bent éven gefocust op iets heel anders: het ritme, de muziek en het slaan op de trommels.

Onder leiding van Yolanda worden er verschillende ritmes aangeleerd die door elkaar gespeeld gaan worden. Een mooie intro, break en spetterend eind maken het muziekstuk compleet. Het team speelt álle instrumenten en partijen zelf. Dus ook de grote bastrommels. Je zult op elkaar moeten kunnen rekenen, naar elkaar luisteren, op de juiste manier inzetten. Aan het eind van de workshop besef je dat jouw TEAM ZELF dit swingende stuk speelt. Dat geeft een kick! Verbinding is voelbaar, evenals de energie die vrijkomt.

Mannen drummen op bastrommels tijdens een djembé workshop
Djembé workshop teambuilding

YOLO Percussie heeft bij Portaal een djembé workshop gegeven op de jaarlijkse heidag met de huurderbelangenorganisaties die in het teken stond van samenwerking. We waren aan de late kant met ons verzoek, maar we kregen snel een offerte en konden snel samen tot een passende workshop komen. In de aanloop naar de workshop vroeg Yolanda pro-actief naar de definitieve aantallen en bevestiging van het tijdstip zonder opdringerig te zijn. Snel, makkelijk en goed geregeld dus! 

De workshop zelf was geweldig. Het was een vette combinatie van plezier, energie, fysiek bezig zijn, met je hart en leerzaam. Deelnemen was zeer toegankelijk en voor iedereen leuk, ook voor mensen zonder ervaring met het maken van muziek. Het mooiste vond ik dat in de workshop iedereen gelijk is en dat ieders bijdrage belangrijk is voor het eindresultaat: een spetterend muziekstuk! 

Ik wil Yolanda heel erg hartelijk bedank voor de workshop. Met jouw positieve maar gedoseerde energie en toegankelijke manier om ritmes te leren, krijg je iedereen mee en werd de djembé-workshop voor ons allemaal een feestje!

Willem ten Teije

Adviseur Bestuurscentrum, Portaal

Trommelen op doundoun bastrommels bij een workshop

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik ben Yolanda, eigenaar en oprichter van YOLO percussie en degene die de djembé workshops verzorgt. Je kunt me direct bellen of een aanvraag indienen via deze site. Dan neem ik snel contact met je op en spreken we elkaar aan de telefoon ik luister goed naar je wens en het doel van de workshop. Het lijntje is kort, want ik vertaal jullie wens naar een workshop op maat.

Ruim 30 jaar sta ik aan het roer, de kracht zit hem in onverminderd enthousiasme, hónderden workshops ervaring, oog en oor voor iedere deelnemer.

Iedereen kan het!

In het kort

  • voor iedereen een instrument
  • duur van de workshop: 1, 1.5 of 2 uur.
  • vanaf 5 personen tot onbeperkt aantal
  • startprijs vanaf € 300,-
  • workshop is op locatie. YOLO percussie komt met een volle bus instrumenten naar je toe!
  • ruim 30 jaar ervaring

Ik vond het denderend leuk om ritmisch bezig te zijn. Ik betrapte mij er drie dagen later op dat het deuntje nog steeds in mijn hoofd zat…

Fred Heuts

Djembé en doundoun's tijdens een workshop

Een aantal bedrijven die je voor waren

Logo's Bedrijven Yolo Percussie

Instrumenten

Voor iedereen is er een instrument, een enorme hoeveelheid authentieke West Afrikaanse djembés, grote bastrommels (doundouns) waar we met stokken op slaan, klein percussie instrumenten zoals koebellen, shekere, woodblocks, maraca’s, krinn ook wel spleettrommels genoemd (uitgeholde boomstammen met een verrassend mooi geluid). Zie hieronder wat foto’s voor een sfeerimpressie.

Djembé opstelling bij een worskhop
Percussie instrumenten
Opstelling voor een djembé workshop

Ik ben al jaren als adviseur/interim-manager bezig met organisaties en de vraag wat brengt mensen in beweging? Bij een van m’n recente opdrachten voor een gerenommeerd baggerbedrijf was de vraagstelling: hoe krijgen we 90 medewerkers in 1 dag met de neuzen in dezelfde richting? Binnen het dag-programma was ruimte opgenomen voor een creatieve sessie. Yolanda hebben we gevraagd om hieraan invulling te geven. En dat heeft ze geweldig gedaan! Binnen drie kwartier was de hele groep swingend in beweging. Dit is essentieel geweest voor de succesvolle dag. Yolanda, bedankt!

Jeroen Bergkamp

Bergkamp advies

Als trainers en coaches bij Het Netwerkcentrum opgeschaalde zorg hechten wij veel aan de onderlinge samenwerking. Als je goed voorbereid wilt zijn op een calamiteit, heb je naast de juiste kennis vooral een sterk team nodig. Yolanda weet op een professionele, speelse en communicatieve manier de deelnemers met percussie te verbinden. In haar spel staat het communiceren met muziek, het luisteren naar elkaar en volgen centraal, het zet de deelnemers in beweging.

Hendrik Braam

Trainer, Het Netwerkcentrum

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul onderstaand formulier in en ik zal telefonisch contact met je opnemen om je wensen door te nemen. Je ontvangt daarna een op maat gemaakte offerte, geheel vrijblijvend.

Je kunt me ook altijd bellen of mailen via:
Tel: +31 6 15 228 228
Email: info@yolopercussie.nl

Met zoveel enthousiasme werd de workshop gegeven, wat ontzettend aanstekelijk werkte. Het is een absolute aanrader, ik zou het zo nog een keer doen! 

Rosaline van den Boogaard

Bambino Christelijke Kinderopvang, september 2021

Yolanda is een enthousiaste vrouw en weet de mensen te motiveren. Ze geeft duidelijke uitleg en ze neemt je mee in de muziek. Dit is heel variërend. Als je een teamuitje wilt dan is Yolanda een aanrader.

Arianne Visser

Locatiehoofd, Lieve Luitjes Kinderopvang